انتخاب عطر بر اساس نت ها و رایحه های مختلف

نت های عطر 32 محصول وجود دارد

زیرشاخه‌ها

  • عطر با رایحه مرکبات CITRUS SMELLS

    عطر مرکبات

    در اغلب موارد کل طیف میوه‌های هسپریدی (Hesperidia) در عطرسازی با مرکبات تعریف می‌شود، که به نام هسپریدس (Hesperides)، حوری‌های اساطیر یونان، نام‌گذاری شده است. این‌ها میوه‌ها یا مواد خامی با بوی مرکبات (برای نمونه گل شاهپسند verbena و علف لیمو lemongrass) هستند و تعدادی از آنها در کنار صمغ‌ها از مواد اولیه عطرسازی دوران باستان بوده‌اند. گونه‌های جدیدتر، مانند پومیلو pomelo، گریپ فروت grapefruit، یوزو yuzu، و هاساکو hassaku (پرتقال ژاپنی) اخیرا وارد حوزه عصاره‌گیری و عطرسازی شده‌اند.
    اسانس مرکبات در اغلب موارد با آب گیری (از طریق فشردن) یا آب گیری سرد تهیه می‌شوند تا تازگی طبیعی آنها حفظ شود. اما برگ نارنج Petitgrain در این بین یک استثناء است، زیرا با تقطیر بخار شاخه های کوچک و برگ‌های درخت نارنج bitter orange تهیه می‌شود.

    مرکبات موجب طراوت و سرزندگی رایحه‌ها می‌شوند، و شامل نت‌های بالایی هستند که مشام را می‌نوازند. این رایحه‌ها برای آرام کردن ذهن و ایجاد حس سرخوشی و خوش‌بینی بسیار مفیدند، و فضایی با لطافت و آرامش ایجاد می‌کنند. به ویژه برگاموت Bergamot بخش جدایی ناپذیر ادوکلون‌های کلاسیک است. مرکبات همراه کلاسیک نت‌های ماندگارتر گل‌ها و صمغ‌ها در رایحه‌های شرقی هستند و همچنین همراه خوبی برای نت‌های میوه‌ای دیگر بوده و از تندی و شیرینی آنها می‌کاهند.

  • عطر با رایحه میوه ها سبزیجات و دانه...

    عطر میوه‌ها، سبزیجات و دانه‌های آجیلی

    در سال‌های اخیر نت‌های میوه‌ای بیشتر از مرکبات (که طبقه خود را دارند) مورد توجه قرار گرفته اند به طوری که خود دسته بندی جداگانه‌ای پیدا کرده‌اند. نت‌های سبزیجات غیرعادی‌تر هستند، و گاهی از راهی گیج‌کننده به دست می‌آیند: مثالی از این مورد نت شلغم turnip است که گاهی ساقه زیرین زنبق iris rhizome آن را تولید می‌کند.
    میوه‌ها و سبزی‌ها به صورت طبیعی نسبت به تقطیر و عصاره‌گیری مقاوم هستند که این به دلیل درصد بالای آب موجود در ترکیب طبیعی آنهاست، و درنتیجه نت بازسازی شدۀ عطرها هستند. اثر این نت‌ها از تازگی و طراوت گرفته تا کهنگی و رمزآلودگی تغییر می کند.
    میوه‌‌ها و سبزی‌ها تنوع ترکیب و احساس تازگی را در رایحه‌ها و عطرها ایجاد می‌کنند. به ویژه در دهۀ 2000 میوه‌ها در دسته بندی میوه‌ای گلدار (فلورال) بسیار پرطرفدار بوده‌اند، و هلو peach و آلو plum اجزای اصلی "پایه" عطرسازهای کلاسیک (مانند Persicol معروف) بودند که رایحه‌های نمادین بسیاری را در نیمه اول قرن بیستم تولید کرده‌اند.

    آجیل در عطرها معمولا عبارت است از بادام درختی almond پرطرفدار (که گاهی با درخت گیلاس cherry-pie tree اشتباه می‌شود و از گروه گل آفتاب گردان heliotrope است و از همان موادی ساخته می‌شود که در بازسازی میموزا mimosa (درخت گل ابریشم) و گل آفتاب گردان استفاده می‌شود)، بادام زمینی peanuts (مانند عطر Bois Farine)، و فندق hazelnuts (مانند عطرهای Praline de Santal و Mechant Loup). همه این نت‌ها بازسازی شده‌اند. نت‌های آجیلی را می‌توان نت مهارکنندۀ مواد آسمانی یا خاکی دانست، مانند خس‌خس vetiver (علفی بومی در هندوستان) که درعطر Vetiver Tonka از برند Hermessence مشاهده می‌شود.

  • عطر با رایحه گلها FLOWERS

    عطر با رایحه‌ی گل‌ها

    دستۀ اصلی و بدیهی نت‌های عطری، که مستقیما از شکوفه‌های عطرآگین به مشام می‌رسند، و اغلب تنوع بسیار با اختلافی جزئی دارند: از نت بالای موز یلانگ یلانگ ylang-ylang ، تفاوت‌های ظریف شرابی رزهای شاداب و خاصیت پودری و بادام مانند آفتاب گردان گرفته، تا وجه کافوری گل‌های مریم tuberose تازه چیده شده، و بوی خوش زردآلو‌مانند اسمانتوسosmanthus ، حس لیمویی مگنولیا magnolia و گل‌های ریز کاراملی سنبل lavender، همه را می‌توان جنبه‌های شگفت انگیز گل‌ها دانست که هرگز از دلربایی از حشرات و مجذوب کردن انسان‌ها دست نمی‌کشند.

    بسیاری از عطرهای نت گل‌ها از طریق منابع طبیعی تهیه می‌شوند: رز Rose و یاس jasmine آشکارا به دلیل عطر بی‌نظیرشان ارزش بسیاری دارند و با تکنیک‌های مختلفی تهیه می‌شوند (عصاره‌گیری حلال، عطرگیری با روغن جاذب، تقطیر). عصاره های دیگر گل‌های طبیعی شامل جارو (broom)، گل مریم، سنبل، اسمانتوس، گل پایا immortelle ، یلانگ یلانگ، و گل همیشه بهار marigold است.
    گل‌های دیگر عطر اصلی خود را پس نمی‌دهند، یا این بازده آنقدر جزئی است که نمی‌توان این بو را در آزمایشگاه به راحتی تهیه کرد. بنفشه Viole، لوتوس یا کنار lotus و نیلوفر آبی water lily عطرهای کاملی تولید می‌کنند ولی آنقدر گران است و بازده آنقدر کم است که فقط برندهای کاملا طبیعی / دست ساز و بازار نیچ از عهده استفاده از آنها برمی آیند.
    گلهای زیر معمولا در آزمایشگاه و با سنتزمولکولی ساخته می‌شوند:
    فریزیا freesia ، گل صدتومنیpeony، زنبق وحشی lily of the valley ، میموزا، گل آفتاب پرست، بنفشه (در اکثر موارد)، نسترن jonquil ، نرگس narcissus و سنبل hyacinth . . .
    رایحه‌های فلورال حسی رومانتیک و اغلب زنانه به ترکیب می‌دهند، حس زیبایی طبیعی را که از استشمام آن ترکیب ایجاد می‌شود تقویت کرده و نت‌های بالای زودگذر را به پرده‌ای منقوش بدل می‌کند که در آن همه چیز هماهنگی خاص خود را دارد و کمی از سنگینی مواد ماندگار، مانند صمغ resins و بلسان balsam می کاهد. عصاره‌های طبیعی گل‌ها همچنین با روح و روان سروکار دارند، و اگرکه به آروماتراپی معتقد باشیم، تماس با دنیای طبیعی موجب بهبودی و تعالی معنوی می‌شود.

    بدیهی است که گل‌ها نقش مهمی در خانواده عطرهای گلدار بازی می‌کنند، و کم کم به شکلی وارد همه ترکیبات عطری می‌شوند، از سبک‌ترین ادوکلن‌ها گرفته تا سنگین ترین رایحه‌های شرقی، و حتی در بعضی ادوکلن‌های مردانه. گل‌ها به ویژه نقش فریبنده‌ای در "عطرهای گلدار شرقی" (florientals) دارند، و درمیان مواد اصیل و گرانمایه‌ی شرقی بسیار پر فروغ هستند.

  • عطر با رایحه گل های سفید WHITE FLOWERS

    عطر گل های سفید

    این دسته عطرها یکی از زیرگروه‌های نت گل‌هاست، اما شایستگی داشتن دستۀ جداگانۀ خود را دارد زیرا "گل‌‌های سفید" پایۀ زیرشاخۀ کاملی از عطرها هستند که"فلورال‌های سفید" نامیده می‌شوند. منظور از گل‌های سفید گل‌هایی مانند شکوفۀ پرتقال orange blossom، یاس سفید jasmine، یاسمن gardenia، گل مریم tuberose، و یاسمن فرانجیپانی frangipani می‌باشد. گرچه گل پیچ امین‌الدوله  honeysuckle طبیعتا به رنگ زرد است، پروفایل رایحه و عطر آن در دسته گل‌های زرد قرار نمی‌گیرد (مانند میموسا) و دارای مشخصات گیرایی شیرین و شهدی گل‌های سفید است.

    زنبق دره، با اینکه سفید است، در دستۀ "فلورال‌های سبز" قرار می‌گیرد زیرا بعضی از مشخصه‌های فلورال‌های سفید را ندارد و در بعضی جنبه ها با "فلورال‌های سبز" شباهت دارد (بنا به دسته‌بندیEdmond Roudnitska):  سنبل و نرگس.

    گل‌های سفید مخدرترین بو را در بین نت‌های گل‌ها دارند؛ قوی، فراوان و واقعا مست کننده هستند و معمولا رمز تند زنانگی در هر عطری که در آن دخیل هستند، ایجاد می‌کنند.

  • عطر با رایحه سبزی ها گیاهان علفی و...

    عطر با رایحه سبزی ها گیاهان علفی و سرخس ها

    با واژۀ "سبزی" به نت‌هایی اشاره می‌کنیم که از برگ‌ها و علف‌های تازه چیده به دست می‌آید، که بوی تیز و گزنده‌ای از خود می‌افشانند. در این دسته بعضی از اسانس‌های کلاسیک تند و تیز مانند گالبانوم galbanum (باریجه) را می‌یابیم که درواقع صمغی است با پروفیل بوی سبزی تلخ نافذ و فرح بخش که از تمام انواع علف‌ها قابل حصول است و این نتی است که قطعا برای اولین بار به عنوان نت بالای بهاردر محصولاتی مانند محصول Vent Vert برند Balmain و با نقشی پررنگ استفاده شد.

    برگ انجیر Fig leaf نت منحصربفردی است که با مواد مصنوعی به دست ‌می‌آید و رایحه تلخ سبز تلفیق شده با شیرینی نارگیل خود را به رایحه مدرن "انجیر" می بخشد. نت برگی عجیب دیگری که خواص ویژه‌ای دارد برگ گوجه‌فرنگی tomato leaf است، که در Eau de Campagne برند Sisley، Folavril  تولید شرکت  A.Goutal، و Liberte Acidulee  تولید برند Les Belles de Nina Ricci  به مشام می‌رسد.

    برگ بنفشه نیز یک نت مدرن "برگ" سبزی است که بسیار محبوب است. این نت حس آبگونه‌ای را به بسیاری از ترکیب‌ها می‌دهد که یادآور خیار تازه بریده شده است، خصوصا در عطرهای مردانه. زیرشاخۀ دیگری از این نت‌ها برگ‌های چای است که آمیزه‌ای از پروفیل‌های خوشبو و آروماتیک را بسته به انتخاب عطرساز ایجاد می‌کند (چای سبز، قرمز، سیاه، اولونگ).

    عطرسازان گیاهان علفی را "نت‌های خوشبو (آروماتیک)" می نامند که شامل گیاهانی است که در آشپزی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند رزماری rosemary ، آویشن thyme ، نعنا mint ، ترخون tarragon ، مرزنجوش marjoram ، رازیانه fennel ، ریحان basil ( که به لطف محتوای اوژنول نت ادویه ای (تند و معطر) شناخته شده است)، مریم گلی sage و بادیان رومیanise . نت‌های دیگر مانند درمنه artemisia ، سوسن اصغر calamus ، گلپر angelica ، سنبل هندی jatamansi رایحه شدیدا گیاه مانند و متمایزی دارند و فورا ترکیباتی را که به آنها وارد می‌شوند را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

    Fern  (سرخس) همان کلمۀ فرانسوی fougère است که به انگلیسی وارد شده و تغییر یافته است، و دقیقا هم از طبیعت گرفته نمی‌شود زیرا سرخس ها رایحه ناچیزی دارند، بلکه از "سازگاری" تاریخی بین اسطوخودوس lavender – ، گل سنگ oakmoss – و کومارین coumarin ایجاد شده و برای تولید نت مرموز جنگل سبز و مرطوب ساخته و پرداخته شده است. نمونه اولیه این عطر Fougère Royale تولید Houbigant است که توسط Paul Parquet در سال 1882 خلق شد. اثر آن فعل و انفعال بین تلخی و شیرینی با ویژگی جنگلی، رطوبت و خنکی است، که fougères را به رایحه اصلی مردانه‌ای تبدیل می‌کند.

     عطرهای سرخسی رایحه‌های زمینی مرطوب و تاریک یک جنگل را تداعی می کنند و کاملا بر نت های فانتزی تکیه دارند؛ هرچند که عصاره‌گیری با حلال‌های فرار سرخس آسپیدیوم Aspidium  امکان‌پذیر است، ولی مقدار به دست‌آمده به ندرت رضایت بخش است. زیر شاخۀ سرخس‌های آروماتیک، که به ساختار کلاسیک نت‌های تند و علفی می‌افزایند، به لطف انعطاف پذیری این نت، شاید پرتعدادترین دسته‌بندی ادکلن‌های مردانه باشد.

  • عطر با رایحه ادویه ها SPICES

    عطر ادویه‌ها

    گروه ادویه‌ها گروه بسیار آشنایی در نت های عطری هستند، چراکه مدت های مدیدی است در غذاها به‌کار برده می‌شوند. بعضی از این ادویه‌ها جای مخصوص خود را در کابینت ادویه‌ها دارند، مانند دارچین cinnamon ، فلفل pepper ، میخک cloves ، گشنیز coriander ، زنجبیل ginger و غیره. بعضی دیگر هم کمی غیرعادی‌ترند، از زعفران saffron گرانبهای دستچین گرفته تا تمبرهندی tamarind و زیرهcaraway و فلفل صورتی pink pepper به رنگ گل رز. ادویه‌های واقعی همواره به صورت خشک شده هستند، اما برخی گیاهان هم هستند که رایحه تند ادویه مانندی دارند، مثل اریگانو و می‌توان آن‌ها را به صورت خشک یا تازه استفاده کرد.
    ادویه‌ها به دسته‌های "تند / کوتاه" (برای مدت کوتاهی تند و سوزاننده) مانند دارچین، و "سرد / طولانی" (ملایم‌تر، با ایجاد حس خنکی به جای سوزش، و طعمی که طولانی‌تر باقی می‌ماند) مانند گشنیز coriander ، زیره caraway و هل cardamom تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی به عطرساز کمک می‌کند تا اثر دلخواهش را با ترکیب ادویه‌ها بنا به ادراک خود از عطر ایجاد کند. این ادویه‌ها را می‌توان با مواد مشابهی ترکیب کرد تا حسشان تقویت شود، یا عنصر مشابهی ایجاد کنند.

  • عطر با رایحه شیرینی ها و خوراکی های...

    عطر شیرینی‌ها و خوراکی‌های لذیذ

    این گروه شاداب و پرطراوت از نت‌های عطری واقعا خود را به اثبات رسانده‌اند و سپس با پیدایش رایحه‌های "لذیذ" (gourmand)، که زیرمجموعه‌ای از گروه عطرهای شرقی است، در دهۀ 1990 و دهۀ 2000 به تعدادشان افزوده شد. این عطرها، که اغلب بر پایۀ وانیل هستند، یادآور بوی غذاها، و به ویژه شیرینی‌ها و دسرها می‌باشند؛ از بوی شکلات ساده، خامه تازه، و کارامل گرفته تا دستورهای پیچیده‌تر و خوش آب و رنگ‌تر مانند نان بادامی، کرم بروله، کاپ کیک های همیشه محبوب و شیرینی فندقی.
    اولین عطر موفق لذیذ  "Angel" بود که در سال 1992 به بازار آمد و اثر کارامل و شکلات را با استفاده از اتیل مالتول ethyl maltol (بوی پشمک / کارامل شکلاتی)، نعنای هندی طبیعی patchouli (که حس کاکائویی دارد) در کنار اتیل وانیلین ethyl vanillin استاندارد صنعتی ایجاد می‌کرد. از آن زمان به بعد، با توجه به موفقیت تجاری عطرAngel، بوی دسرها گل کرد و این گروه از نت‌ها در عطرسازی معاصر اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند. گرچه بعضی مواد طبیعی حس خوراکی یا شیرینی را ایجاد می کنند، اکثر این نت‌ها از طریق آمیختن ماهرانۀ مواد طبیعی و مصنوعی دوباره سازی می‌شوند.
    اگرچه این نت‌ها بیشتر در عطرهای زنانه استفاده می‌شوند، و می توانند نت‌های شیرین‌تری را هم شامل ‌شوند، نت‌های لذیذ از عطرهای مردانه یا عطرهای مناسب هردو جنس حذف نشده‌اند.
    نت‌های خوردنی حس شادی و سرخوشی را ایجاد می‌کنند که علاوه بر تحریک بویایی، حس چشایی را هم قلقلک می‌دهند و درنتیجه تاییدی هستند بر این حقیقت که مزه تلفیقی است از چشایی و بویایی. این نت‌ها موجب می‌شوند نگاه جدیدی به عطرها داشته باشیم و وقتی یک عطرساز ماهر آنها را استادانه در خلق بوهای مطبوع استفاده می کند که هر‌روز پیچیده‌تر می شوند، بسیار فریبنده می‌شوند.

  • عطر با رایحه چوب و خزه WOODS AND MOSSES

    عطر با رایحه‌ی چوب و خزه

    نت‌های چوبی مطمئن و منعطف هستند، و به عنوان برگ برندۀ یک عطرساز ماهر، اساس ترکیب را فراهم می‌کنند و عناصر دیگر را بنا به خواص بویشی‌شان تقویت می کنند. تعداد کمی از نت‌های چوبی به عنوان نت بالا یا وسط به کارمی‌روند، مانند چوب بلسان بنفش  rosewood.

    مشخصات بویی چوب‌ها بسته به درختان مختلف شدیدا تغییر می‌کند. بعضی از آنها بوی پایدار و فنولی phenolic دارند، مانند چوب گایاک guiacwood . بعضی دیگر بوی تند و تلخی دارند و یادآور یک بسته مداد نو و جدید هستند، مانند چوب سرو  cedarwood. بعضی چوب‌ها هم بوی خامه‌ای، شیری، شامه‌نواز و عمیقا ملایمی دارند، مانند چوب صندل sandalwood . نت‌های چوبی‌ای هم وجود دارد که به قدری خاص هستند که کل ترکیب را تحت تاثیر قرار می‌دهند: چوب آگار / عود Agarwood/Oud به قدری بوی پیچیده و قوی دارند که بوهای آجیلی، چوبی، کهنگی و نا، و حتی کافور را نیز دربرمی گیرند (بر‌آنها اثر می‌گذارند)، و محصولات جانبی درخت Aquillaria برای درمان بیماری قارچی نیز مفید است. نت کاج pine یا صنوبر fir ، به لطف تداعی معانی ما را به یاد فصل‌های خاصی می‌اندازند.

    بعضی نت‌های چوبی با روش‌های طبیعی تهیه می‌شوند، مانند خیساندن و تقطیر تراشه‌های واقعی چوب. نت‌های دیگر و همچنین بعضی از آنهایی که می‌توان با روش طبیعی به دست آورد با ساخت آزمایشگاهی تهیه می‌شوند. دلیل این کار پایداری عطرها، مقرون به صرفه بودن و ایمنی است.

    خس‌خس و نعنای هندی استثناهای جالب این گروه از نت‌های چوبی هستند، چون خس‌خس در واقع یک نوع علف است که سیستم ریشه‌ای پیچیده‌ای دارد و نعنای هندی برگ یک بوته شرقی است، اما ویژگی بویشی آنها چوبی است و درنتیجه در این دسته جای می‌گیرند. نت‌های چوبی بهترین پایه برای عطرهای مردانه هستند، آن هم به دلیل تداعی معنی نیرومندی که درخت‌ها به ذهن می‌آورند و نه بوی آنها، اما انعطاف پذیری این نت‌ها موجب می‌شود بتوان به عنوان پایه عطرهای زنانه و مشترک هم از آنها استفاده کرد. درحقیقت عطرهای معدودی هستند که حداقل از یک نت چوبی در ترکیبشان استفاده نشده باشد.

    خزه‌ها زیرگروهی از این نت هستند زیرا ارگانیسم گلسنگی انگلی دارند و روی درخت‌ها رشد می‌کنند، مانند خزه درختی (Evernia furfuracea) و گلسنگ (Evernia prunastri) . پروفایل بویی خزه‌ها غیرقابل جایگزینی است، با این حال در صنعت عطرسازی تلاش زیادی شده تا مولکول‌هایی با همان بو ایجاد کنند زیرا این مواد از طرف انجمن عطرسازی بین‌المللی (IFRA) سهمیه‌بندی شده‌است.

    خزه‌ها بوی جوهری- تلخی دارند و تیرگی عمیق و نگران‌کننده و رنگ سبز تیره‌ای که دارند کف جنگل را در فصل پاییز تداعی می‌کند. به همین دلیل به عنوان تقویت‌کنندۀ خانوادۀ عطرهای سرخسی و چایپری chypre استفاده می‌شوند؛ درحقیقت، گلسنگ یک پای آکورد سه گانه‌ای است که اساس این دو دسته را تشکیل می‌دهد. ویژگی این نت‌ها زمینی، افسرده، درون‌نگر و تیره است و به رایحه‌های قدیمی حالت متمایزی می‌دهد.

  • عطر با رایحه صمغ ها و شیره ها RESINS...

    عطر صمغ‌ها و شیره‌ها

    مواد خام تحت عنوان صمغ‌ها و شیره‌ها قدیمی‌ترین اجزای عطرها، و اغلب پایۀ خانوادۀ شرقی رایحه‌ها هستند. این مواد بسته به ویژگی‌های آروماتیک خود به پروفایل های بویشی متفاوتی تقسیم می‌شوند.
    موادی که رایحه ملایم صمغی دارند شامل وانیل، بنزوئین benzoin ، صمغ پرویی Peru balsam، صمغ تولو Tolu balsam (که به صمغ پرویی نزدیک اما کمی باطراوت‌تر و شیرین‌تر است) می‌باشد. این صمغ‌ها تن ملایمی دارند و درعین حال آرام آرام فضا را می‌گیرند و ویژگی متمایزی دارند. این نت‌ها موجب می‌شوند گل ها ماندگارتر باشند و به لطف ویژگی که دارند وقتی به مقدار فراوان مورد استفاده قرار می‌گیرند رایحه‌ای نیمه شرقی یا florientals (در ترکیب با اسانس‌های فلورال غنی) دارند.
    مواد صمغی و شیره‌ای شامل اوپوپوناکس opoponax (جاوشیر)، کندر / لبان frankincense/olibanum ، درخت مرمکی myrrh ، صمغ درخت غان birch tar ، درخت لامی elemi، و بوته وحشی جاوی styrax هستند. این مواد بوی عمیقی دارند، با دنباله‌ای طولانی که به ترکیب اصالت و برجستگی می‌بخشد. به دلیل اینکه این صمغ‌ها از تنه درختان و به شکل "قطرات" صمغ کریستالی گرفته می‌شوند، با رایحه‌های چوبی به خوبی جور درمی‌آیند.

  • عطر با رایحه مشک عنبر و رایحه های...

    عطر مشک، عنبر و رایحه‌های حیوانی

    واژۀ "حیوانی" (animalic) به مواد خام آروماتیک و نت‌های "فانتزی" اشاره دارد (که از مواد مصنوعی در آزمایشگاه به دست آمده‌اند) که مستقیما یادآور بوی حیوانات – واقعی یا مجازی، طبیعت شهوانی غریزه های حیوانی وجود انسان – و نیروی اصلی آنهاست.
    در عطرسازی نت‌های حیوانی به طور سنتی از مشک آهو deer musk ، کاستریوم (جند بیدستر) castoreum ، عنبر سائل ambergris ، و مشک زباد civet cats به دست می‌آید، ولی امروزه، ملاحظات اخلاقی درباره سلامت این حیوانات استفاده از این مواد را غیرمتداول کرده و مواد مصنوعی جایگزین آنها شده است. (تنها عنبر سائل طبیعتا دور از خشونت و بی رحمی تهیه می شود و مجاز است، زیرا به طور طبیعی در اسپرم وال در اقیانوس پراکنده می‌شود؛ ولی به دلیل نایابی بسیار گران است و برای استفاده تجاری مقرون به صرفه نیست، بنابراین روش استاندارد تهیه آن با مواد مصنوعی است).
    مشک نیز در صدها نوع در آزمایشگاه تهیه می‌شود، و رایحه آن‌ها کمی با هم فرق دارد (گالاکسولید Galaxolide ، هابانولید Habanolide ، اتیل براسیلات Ethyl Brassylate ، آلیل آمیل گلیکولات Allyl Amyl Glycolate و غیره).
    نت های عنبر کهربایی Amber با عنبر سائل از این لحاظ فرق دارند که اولی مخلوطی است از رزین‌هایی که بویی گرم، شیرین و خیلی عمیق را تولید می‌کند (که اغلب در خانواده عطرهای شرقی مشاهده می‌شود)، درحالیکه دومی نت نسبتا نمکی، با عمق کم است که اصلا شیرینی ندارد.
    چند نمونه از حیواناتی که بطور غیرمستقیم در تولید نت‌های حیوانی استفاده می‌شوند – و قطعا هیچ آسیبی به آن حیوان وارد نمی‌شود – عبارتند از خرگوش کوهی hyrax (استفاده از مدفوع سفت‌شده)، ته‌رنگ موی بز، صدف دریایی برشته و موم کندوی عسل. بعضی گیاهان، مانند آنجلیکا Angelica (سنبل ختایی) و دانه‌های آمبرت Ambrette، نیز ترکیباتی با بوی حیوانات تولید می‌کنند که شبیه مشک است.
    مورد آخر و مهم اینکه در عطرسازی از "نت‌های فانتزی" استفاده می‌شود که از طریق مخلوط خلاقانۀ مواد مختلف یا بازسازی تنها یک ماده مصنوعی تولید می ‌شوند، و یادآور بوهای آشنایی با مرجع حیوانی هستند، مانند شیر milk ، خاویار caviar ، ستاره دریایی starfish ، کلم مرداب skunk cabbage ، گوشت خوک bacon، برش‌های باربکیو، چرم، یا جیر.

  • عطر با رایحه نوشیدنی ها BEVERAGES

    عطر با رایحه‌ی نوشیدنی‌ها

    عطرها اغلب بویی از یک نوشیدنی محبوب در فرمول خود دارند، از شامپاین گازدار جشن‌ها و کوکاکولای کاراملی گرفته تا لذت پیناکولادا و خامه ای بودن یک فنجان کاپوچینوی عالی. این بازسازی‌ها اغلب به طرق زیر میسر می‌شود:

    -    استفاده از موادی که بخشی از دستور تهیه آن نوشیدنی خاص هستند (مثلا کوکاکولا که در آن آب لیمو، عصاره وانیل، دارچین، عطر بهار نارنج، پرتقال، تخم گشنیز و جوز در آن مشخص و برجسته است).

    -    تداعی بعضی مواد خام با بوهایی که از نوشیدنی‌ها می‌شناسیم (مانند نت شرابی در بعضی اسانس‌های رز، یا بوی جین مانند میوۀ سرو کوهی، زیرا اینها درواقع موادی هستند که برای خوشبو کردن نوشیدنی‌ها به کار رفته اند).

    -    مولکول‌های مصنوعی که برای تولید اثر مورد نظر مهندسی کرده‌ایم.

    نت‌ نوشیدنی‌ها در عطر اثری فرح بخش و اشتهابرانگیز دارند که اغلب با مخلوط‌های میوه‌ای گلدار یا عطرهای "لذیذ" ترکیب می‌شوند و همزمان با تحریک چشایی شامه را نیز می نوازند.

  • عطر با رایحه طبیعی و مصنوعی محبوب و...

    عطر با رایحه‌ی طبیعی و مصنوعی، محبوب و عجیب

    در این گروه، نت‌های توصیفی را گنجانده‌ایم، مانند پودری، زمینی، و بعضی بوهای غیرعادی که می‌توان در ترکیبات عطری یافت.

نمایش 1 - 32 از 32 آیتم
نمایش 1 - 32 از 32 آیتم

    نت های عطر

    سبد خرید : 0 محصول    

    سبد خرید من

    هیچ محصولی وجود ندارد

    ارسال رایگان! ارسال
    0 ریال مجموع

    ثبت سفارش و پرداخت

    تازه ترین مطالب

    دسته بندی سوالات متداول
    DMCA.com Protection Status